Pikado federacija Srbije

Rezultati u sezoni 2013/2014

Međunarodna takmičenja

Narodna skupština usvojila je 15.10.2014. godine jednoglasno u načelu i u celini novi Zakon o sprečavanju dopinga u sportu.

Rešenja iz novog Zakona su usklađena sa najnovijim izmenama međunarodnih antidoping propisa koje stupaju na snagu 1. januara 2015. godine. Najvažnije izmene su da se pored dosadašnjih 8 povreda antidoping pravila uvode još dve nove povrede a to su saučesništvo i nedozvoljeno udruživanje. Usklađenost nacionalnog zakona sa najnovijim izmenama međunarodnih pravila omogućiće našim sportistima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, da organizujemo međunarodna takmičenja u Republici Srbiji, kao i da naši nacionalni sportski savezi budu i dalje punopravni članovi svojih međunarodnih sportskih saveza.

Po novom Zakonu sportista koji namerno koristi nedozvoljene supstance biće kažnjen sa najmanje 4 godine zabrane bavljenja sportom a sportisti koji dokaže da kod njega nije bilo namere ili nepažnje u vezi sa doping pozitivnim rezultatom neće biti izrečena zabrana takmičenja.

Kao što pretpostavljate i mi ćemo morati da uskladimo naše pravilnike sa ovim zakonom.

Budući da se unošenje alkohola u organizam ne može smatrati slučajnim najverovatnije ćemo morati da donesemo odluku da onaj ko na našim testovima bude pozitivan na alkohol automatski bude kažnjen sa 4 godine zabrane bavljenja pikado sportom i sportom u celini.

Molimo Vas da ovo shvatite ozbiljno kako nas nesmotrene gluposti ne bi dovodile u nezgodan položaj i primorale na sankcije.

Želja nam je da imamo što više sportista i ljubitelja pikado sporta a ne da još moramo da zabrnjujemo nekome da se na četiri godine bavi sportom