Pikado federacija Srbije

Rezultati u sezoni 2013/2014

Međunarodna takmičenja

Poštovani,

Molimo sve klubove koji su članovi PFS-a i njihove igrače da pročitaju zapisnike UO PFS-a i upoznaju se sa novim pravilima takmičenja. Takođe bilo bi korisno i da svi igrači pročitaju takmičarski pravilnik i ostala dokumanta PFS-a.

 

Ovde Vas podsećamo samo na najosnovnije.

- svaki igrač ima pravo da delegatu meča skrene pažnju da protivnički igrač nije adekvatno obučen ili obuven. Delegat odlazi za zapisnički sto, saopštava primedbu i zapisničari (u budućnosti sudije) razmatraju primedbu i ukoliko je opravdana donose odluku da igrač koji nije propisno odeven ima pravo na 15 minuta da se presvuče a ukoliko to ne uradi ili se ne pojavi za 15 minuta za metom na kojoj se odvija njegov meč biće diskvalifikovan iz daljeg takmičenja.

- antidoping kontrola će se sprovoditi alko testerom. Onaj koji u pojedničanom prvenstvu prvi put prilikom duvanja pređe granicu od 0,1 promil biće diskvalifikovan i kao da tog dana nije ni nastupao. Onaj ko drugi put u jednoj sezoni pređe dozvoljenu granicu pored već navedene kazne biće i suspendovan sa narednog takmičenja. Onaj ko tri puta pređe granicu u jednoj sezoni biće diskvalifikovan sa takmičenja i kao da nije ni nastupao te sezone.

- ostaje prva i druga liga za ekipno takmičenje

- u pojedinačnoj konkurenciji muškaraca postoje A i B grupa...

 

Molimo klubove i igrače da se upoznaju sa promenama i odlukama.