ЗАПИСНИК СА САСТАНКА УО ПФС

 

Жабаљ, 22.02.2015.

Састанку су присуствовали: председник ПФС-а и УО ПФС-а: Владимир Ињац, чланови: Љубомир Кркљеш, Саша Мркојевић, Оливер Ференц, Јелена Попов, Милош Миздрак, Никола Радојичић и Драган Трбовић, одсутан је био Душан Ружић.

Састанку су присуствовали и председник Скупштине ПФС-а: Небојша Перовић као и записничари (судије): Соња Бошковић и Дејан Весић у саветодавној и консултантској функцији (правни савети и оперативни, директно са практичног рада и вођења турнира) без права гласа.

 

Дневни ред:

1. Извештај о Уговору ПФС-МОС и одобреним средствима

2. Могућности рада са одобреним средствима са посебним освртом на репрезентацију

3. Закуп простора за канцеларију и магацин

4. Стручно оспособљавање

4. Разно

 

Расправа и одлучивање:

1. Председник ПФС-а, Владимир Ињац је поднео извештај да је МОС и поред затражених 3.000.000,00 динара за 2015 годину одобрио 1.000.000,00 динара као и претходних година. Са једне стране то су недовољна средства да се постигне све планирано а са друге стране, у условима какви су данас, добро је да је држава ишта одвојила и за мале спортове. Много тога планираног неће моћи бити остварено што и сам пријем трћине средстава од планираних говори, али ипак ће се уз волонтерски рад и општу штедњу много тога и одрадити.

 

2. Оно у чему су се сви присутни сложили је да државна првенства морају бити одржана и да ту не сме бити промена макар се играло на отвореном. Са друге стране мора се набавити и опрема у виду мета за гађање јер су постојеће мете потрошене од вишегодишњег играња и доводи се у питање регуларност мечева.

Највећи проблем ће бити репрезентација. Постоји неколико опција:

1. Да на СП у Турску не иде нико.

2. Да иде само мушки или само женски део репрезентације.

3. Дa онај део који не оде буде ипак послат на неко веће међународно такмичење.

4. Да се пробају наћи спонзори.

5. Да иду сви али тако што ће ПФС уплатити колико има средстава а да остатак доплате сами репрезентативци

 

Будући да 2013 године нико није ишао у Ирску на СП а ни 2011 у Канаду, изражена је једногласна жеља да ове године, ипак, бар неко оде у Турску јер је 2017 године СП у Јапану и највероватније неће моћи нико ићи. Ако се ни ове године не оде на СП у Турску онда би прошла цела деценија а де Србија никада није присуствовала СП-у. Идеја да репрезентативци сами доплате за одлазак је отпала као нереална и остало је да се пробају наћи спонзори или да иде само један део екипе. Размотривши ситуацију и канстатујући да жена има укупно 13 на државном такмичењу а често се такмичи и само 5 а да мушкараца има око 120 на државном првенству УО је једногласно био става да је боље послати само мушки део репрезентације јер би требало да у жешћој конкуренцију у репрезентацију испливају и бољи играчи који ће више моћи приказати на СП. Са друге стране у прилог овоме је ишао и податак да многе земље шању само део репрезентације али се никада није десило да нека земља пошаље само женски део, па како сви тако и ми. Ипак сви се слажу да је најбоље, ако се икако може, да буде послата целокупна репрезентација, ако би се пронашли неки спонзори и слично.

Саша Мркојевић је предложио да се, ако ипак део репрезентације не буде могао да иде на СП у Турску, пронађе неко решење да ти репрезентативци буду послати на неко међународно такмичење како би ипак стекли неко искуство. Предложено је да Јелена Попов и као члан УО ПФС-а али и као члан репрезентације види са колегиницама где би то оне волеле да оду па да им се изађе у сусрет ако је могуће.

 

3. Према добијеним средствима из буџета и нашим могућнсотима, одлучено је да и у 2015. години седиште ПФС-а остане у Новом Саду, на истој адреси а да се и у овој години изнајми исти простор за смештај опреме… Председник ПФС-а и председник Скупштине ПФС-а са на основу овога потписали Уговоре према којима у 2015. години остајемо у истим просторијама.

 

4. По питању стручног оспособљавања, председник ПФС-а је још једном обавестио и упозорио чланове УО да по закони сви клубови морају да имају бар једног лиценцираног оперативног тренера и да се што пре приступи стручном оспособљавању.

 

5. Под разно је дискутовано о разним проблемима али нису доношене никакве конкретне одлуке.

 

Овим је рад УО у овом термину завршен.

Записничар: Љубомир Кркљеш.

Записник оверили: Оливер Ференц и Владимир Ињац 22.02.2015. године