ZAPISNIK SA SASTANKA UO PFS

Novi Sad, 25.06.2013. godine

 

Sastanku su prisustvovali predsednik PFS i predsednik UO Vladimir Injac, članovi UO, Saša Teodorović, Relja Radaković i Dušan Ružić. Konsultovani su i složili se telefonski i Oliver Ferenc, Ljubomir Krklješ i Zoran Simić. Sastanku su još prisustvovali članovi reprezentacije Sanja Anđelković i Aleksandar Mićunović.

 

Jednoglasno je utvrđen sledeći dnevni red:

1. Odlazak reprezentacije na međunarodna takmičenja

2. Prijave klubova i igrača za sezonu 2013/2014

3. Direktor lige

4. Disciplinski pravilnik

5. Finansijsko stanje

6. Zahtev PK Beška za prijem u PFS

7. Razno

 

Rasprava i odlučivanje:

1. Još jednom se diskutovalo na temu odlaska u Kanadu i utvrđeno je da su reprezentativci za to da idu ili svi ili niko u Kanadu ili da se kanada zameni nekim drugim takmičenjem. Pojavio se odlazak na World Cup u Hull, Engleska od 09.-14. Oktobra kao odlična aternativa i svi su se založili da probamo da odradimo odlazak u Hull. Budući da je trenutno aktuelno smanjenje budžeta po svim ministarstvima verujemo da će zakačiti i nas, mi smo negde na ivici da ako bismo išli u Kanadu potrošimo sve zalihe novca pod uslovom da nam država uplati ono što je preostalo za ovu godinu. Budući da u to ne mžemo biti sigurni a i da bi onda u opasnost došlo i održavanje Kupa Srbije i funkcionisanje sezone 2013/2014 do kraja godine i do marta 2014 godine kada se očekuju nove uplate od ministarstva UO se složio da bi ovako nešto bilo jako riskantno i neozbiljno i da pokušamo da sa polovinom finansija potrebnim za Kanadu odvedemo reprezentativce u Hull.

2. Prijave klubova i igrača su do 31.08.2013. godine. Klubovi će imati opciju da popune formular koji ćemo objaviti na sajtu. Istovremeno će morati da prijave i igrače, za igrače će dobiti fakturu za plaćanje licence za sezonu 2013/2014 i posle uplate će se prijave smatrati punovažnim.

3. UO je doneo odluku da zbog povećanja obima posla oko organizacije (posebno dvoligaškog sistema igranja) PFS dolazi u neophodnost uvođenja direktora lige (a možda i pomoćnika) kojima bi bile plaćene dnevnice a čija bi obaveza bila da pripremaju i vode mečeve ekipnog i pojedinačnog prvenstva Srbije u pikadu. Ove zadatke bi sprovodile osobe koje nisu redovni igrači pikada u PFS-u ali bi bilo poželjno da poznaju pravila pikada… Svi koji imaju predloge za popunjavanje ovih mesta su dobrodošli.

4. Neophodno je završiti disciplinski pravilnik i bez njega ne možemo započeti sledeću sezonu.

5. Fakture za prvih osam meseci ove godine klubovi će dobiti od 20.-30. jula. Klubovi su dužni da uplate po fakturama izvrše do početka sezone 2013/2014. odnosno do prijava za istu 31.08.2013. godine.

6. PK Beška je podneo zahtev za prijem u PFS. Uvidom u dokumentaciju utvrđenoje da PK Beška ispunjava sve neophodne uslove i ovim je PK BEška jednoglasno primljen u PFS.

7. UO je doneo odluku da se obavezno sastane 01.09.2013. godine i razmotri prijave novih klubova, prijava za sezonu 2013/2014… takodje dogovorenoje da se UO do tada još jednom sastane i donese odluke o ukidanju koeficienta, TOP turnira, odluke o broju igrača i klubova koji ispadaju iz prve lige u drugu i onih koji prelaze u viši nivo takmičenja, nagrade klubovima za rezultate u sezoni 2013/2014…

 

Ovim je sastanak UO zaključen, zapisnik je vodio Dušan Ružić a isti je usvojen i ovde objavljen.